Циклова комісія судноводіння

Освітня діяльність: 

Основна мета: сформувати у здобувачів фахової передвищої освіти компетентностей та вмінь, які необхідні для зайняття посад осіб командного складу морських та річкових суден,відповідно до Освітніх стандартів, Кодексу з підготовки і дипломування моряків та несення вахти (Розділ А-ІІ/1), IMO MODEL COURSE 7.03

Завдання циклової комісії судноводійних дисциплін:

– підвищення ефективності навчання, спрямованого на придбання компетентностей здобувачами фахової передвищої освіти і вміння їх продемонструвати;

– підтримання ефективного функціонування, постійний розвиток і підвищення результативності навчально-методичної діяльності циклової комісії відповідно до вимог стандартів;

– впровадження в освітній процес інноваційних технологій навчання;

– моніторинг якості підготовки майбутніх фахівців;

  • якісне поліпшення організації навчально-методичної роботи;
  • щорічне підвищення кваліфікації викладацького складу;
  • здійснення плідної співпраці з морськими підприємствами для поліпшення діяльності викладацького складу.

Досягнення:

Циклова комісія працює над реалізацією компетентністного підходу під час підготовки судноводіїв, індивідуально диференційованого і особистісно-орієнтованого підходу до навчання, підвищення якості та об’єктивності оцінювання навчальних досягнень кожного здобувача освіти.

Для удосконалення освітнього процесу викладачі спеціальних дисциплін беруть участь у спільних засіданнях з викладачами предметної комісії англійської мови та спільних засіданнях з проектною групою з кафедри Управління судном та кафедри Судноводіння Херсонської державної морської академії.

Викладачі беруть участь в підготовці та проведенні науково-практичних конференцій, нарад, семінарів, днів відкритих дверей, майстер-класів та інших заходів коледжу.

Конкурс «Морська справа»

      У 2019 році в  ХДМА за підтримки благодійного фонду Бориса Колесникова було проведено конкурс «Морська справа». За підсумками конкурсу були визначені тридцять переможців, серед яких курсант Морського коледжу ХДМА Сорокін К.А. (К 131гр.) Переможці взяли участь в Міжнародному профільному форумі «Europort 2019» в Роттердамі, який пройшов з 5 по 8 листопада 2019 року. Учасники заходу зустрілися з провідними фахівцями, послухали лекції та відвідали майстер-класи.

Переглянути
Дудова Діна Олександрівна

Голова циклової комісії судноводійних дисциплін, викладач спеціальних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист. У 1998 році закінчила Херсонський педагогічний інститут ім. Н. К. Крупської, здобула кваліфікацію вчитель біології і географії; у 2004 році закінчила Одеський національний морський університет за спеціальністю «Організація перевезень та управління на транспорті», кваліфікація: інженер з організації і управління морським транспортом. У 2015-2016 роках навчалась в докторантурі ПрАТ «Вищий навчальний заклад «Міжрегіональна Академія управління персоналом» та «Міжнародна Кадрова Академія». В червні 2017р. здобула науковий ступінь доктора філософії. У коледжі працює з 1998 року. Викладає навчальні дисципліни: «Технологія перевезення вантажів та комерційна експлуатація суден», «Географія морського судноплавства».

Займається методичною роботою: є автором 10 наукових та навчально-методичних статей. Створила власний навчальний курс з дисциплінна платформі Moodle. Працює над розвитком професійної компетентності здобувачів освіти за допомогою використання на навчальних заняттях ситуаційних задач. Займається розвитком творчо обдарованої молоді. Проходила підвищення кваліфікації в Литовській морській академії (м.Клайпеда), Морська освіта та інновації (2019 р.) Нагороди:ПодякаГолови Херсонської обласної державної адміністрації, 2014р., 2019р.; Грамота Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Херсонської області, 2019р., Грамоти Ректора Херсонської державної морської академії (2015 –2019рр.).

Сокол Ігор Васильович

Викладач судноводійних дисциплін, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, у 1998 році закінчив Херсонський державний педагогічний інститут за спеціальністю “Фізика та інформатика”, здобув кваліфікацію вчителя фізики, інформатики, астрономії та безпеки життєдіяльності, у 1999 році закінчив Херсонський державний педагогічний університет за спеціальністю “Педагогіка і методика середньої освіти. Фізика”, здобув кваліфікацію магістра фізики, астрономії і безпеки життєдіяльності, у 2009 році закінчив ВНЗ “Херсонський державний морський інститут” за спеціальністю “Судноводіння”, здобув кваліфікацію спеціаліст судноводіння, у 2012 році захистив кандидатську дисертацію на тему “Формування професійної компетентності майбутніх судноводіїв у процесі вивчення фахових дисциплін” та здобув науковий ступень кандидат педагогічних наук. У коледжі працює з 2000р. Викладає дисципліну «Морехідна астрономія».

Займається методичною роботою з розробки справедливих методів оцінювання. Є автором понад 43 наукових та навчально-методичних статей, навчального посібника Морехідна астрономія у задачах:методичні рекомендації до

розв’язування задач з морехідної астрономії. Створив власний навчальний курс з морехідної астрономії в LMS Moodle.

Нагороджений: Лист подяки Управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, 2016 рік; Почесна грамота Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, 2009 рік; Почесна грамота Національної академії педагогічних наук України, 2014 рік.

Сушко Валентин Олексійович

Викладач судноводійних дисциплін, спеціаліст першої категорії, у 1986 році закінчив Далекосхідне вище морське училище імені адмірала Г.І. Нєвєльського за спеціальністю «Судноводіння на морських шляхах», здобув кваліфікацію інженера-судноводія. У коледжі працює з  січня 2014 року. Викладає дисципліни: Управління судном та практика несення штурманської вахти; Магнітні компаси; Менеджмент морських ресурсів; Охоронні заходи на судні. Загальний стаж роботи на морських суднах 45 років, з них на посаді капітана – 30 років.

Створив курси дистанційного навчання дисциплін: Управління судном та практика несення штурманської вахти; Магнітні компаси; Менеджмент морських ресурсів; Охоронні заходи на судні. на платформі Moodle. Нагороди: Грамоти Ректора ХДМА, 2018р., 2019р.

Левківський Руслан Миколайович

Перший заступник начальника коледжу ХДМА, викладач фахових дисциплін, спеціаліст вищої категорії. У 2002 році закінчив Херсонський державний педагогічний університет та здобув кваліфікацію: «Магістр фізики»; у 2012 році закінчив Херсонську державну морську академію, кваліфікація старший помічник капітана, капітан.У коледжі працює з 1 вересня 2001 року. Викладає навчальну дисципліну «Морехідна астрономія».

Займається методичною роботою: є автором понад 10 наукових та навчально-методичних статей. Розробив навчально-методичне забезпечення з дисципліни та створив електронний курс на платформі «Moodle». Постійно займається підвищенням професійної майстерності, бере участь у вебінарах, онлайн-курсах, конференціях. Нагороди: Грамота Національної академії педагогічних наук України, 2014 р., Подяка Міністерства освіти і науки України, 2019 р.

Мельник Олександр Ігорович

Викладач судноводійних дисциплін, спеціаліст, у 2016 році закінчив Херсонську державну морську академію за спеціальністю судноводіння, здобув кваліфікацію Старший помічник капітана, Капітан. У коледжі працює з вересня 2016 року. Викладає дисципліни: «Електрорадіонавігаційні прилади та системи», «Навігаційні інформаційні системи, використання радіолокатора та засобів автоматичної радіолокаційної прокладки при розходженні суден», «Глобальний морський зв’язок для пошуку та рятування».

Створив навчальний курс з дисципліни: «Електрорадіонавігаційні прилади та системи», «Глобальний морський зв’язок для пошуку та рятування» в LMS Moodle. З 2008 року працює на суднах різних типів компанії Marlow Navigation, Columbia Ship management, Atlanship SA. Має практичний досвід, працює на посаді старшого помічника капітана.