Морський фаховий коледж

Херсонської морської державної академії

Бібліотека

                                                                                                                     Інформаційний лист

ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ – 2021

Пропонуємо вашій увазі перелік періодичних видань,  які передплачені бібліотекою Морського фахового коледжу ХДМА  на 2021 рік.

Газети

  1. Гривна
  2. Морская правда
  3. Моряк України
  4. Новий день
  5. Сучасна освіта України
  6. Урядовий кур’єр

Журнали

  1. Автоматичне зварювання
  2. Безпека життєдіяльності
  3. Бібліотечна планета
  4. Бібліотечний форум: історія, теорія і практика
  5. Всесвітня література в школах України
  6. Дивослово
  7. Електрик
  8. Іноземні мови в школах України
  9. Інформаційний збірник для освітян
  10. Історія в рідній школі
  11. Календар знаменних і пам’ятних дат
  12. Країна
  13. Країна знань
  14. Личности
  15. Математика в рідній школі
  16. Метрологія та прилади
  17. Обладнання та інструмент для професіоналів (Серія. Металообробка. Сучасні технології в металообробці)
  18. Оборонний вісник
  19. Порты Украины
  20. Сварщик
  21. Світогляд
  22. Українська мова і література в школах України
  23. Шкільна бібліотека

 

Періодичні видання знаходяться в читальній залі  бібліотеки Морського фахового коледжу ХДМА, вул. Небесної сотні, 25(екіпаж)

Морський фаховий коледж

Херсонської морської державної академії

Бібліотека

  Інформаційна  листівка                                    У скарбничку фахових знань

МОРСЬКІ ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Читання фахової періодики – запорука успішної роботи та високої професійності фахівців будь-якої галузі. В читальній залі бібліотеки Морського коледжу  ви можете  ознайомитись з морськими періодичними виданнями: журналами  «Судоходство = Shipping», «Порты Украины» та газетами «Моряк України», «The maritime telegraph =Морська правда», «Работник моря».

  1. Журнал «Судоходство = «Shipping»

Міжнародний морський журнал «Судоходство =  Shipping» – спеціалізоване періодичне видання, що висвітлюює питання розвитку українського і світового судноплавства, суднобудування, логістики, роботи морських і річкових портів. Видається з 1993 року.

Це – перший в Україні журнал для професіоналів морської індустрії.

Матеріали в журналі публікуються російською та англійською мовами.

Статті в журналі розміщені за рубриками:  Порты и терминвлы;  Развитие отрасли ;Личность номера; Аналитика; Логистика; Экология; Морское право; Образование.

  • Журнал «Порты Украины

Інформаційно-аналітичний журнал “Порти України” був заснований в Одесі в 1996 році як періодичне видання для професіоналів транспортного бізнесу і споживачів транспортних послуг. Перші роки журнал виходив чотири рази в рік, з 1998 року періодичність була збільшена до шести раз на рік, а з 2006 року – до 10 раз на рік.

 Видання надає інформацію про стан, проблеми, перспективи розвитку транспортної галузі України і ближнього зарубіжжя, про внутрішні, міжнародні і транзитні вантажні перевезення усіма видами транспорту, про морські і річкові порти, судноремонтні заводи, судноплавні, експедиторські, агентські компанії, підприємства суміжних галузей.

Матеріали журналу розташовані за рубриками:  Новости; Успехи, проекты, люди; Проблемы и решения; За рубежом; Аналитика.

  • Газета «Моряк України»

Всеукраїнська щотижнева газета публікує матеріали за темами: Новости;  Работа на море; Флот надежды нашей; Дата; Человек дальнего плавания; Библиотека моряка; Был такой случай; Одессика; История флота. У кожному випуску газета у рубриці «Біржа труда «подфлажников» містить інформацію про вакансії морських агентств.

  • Газета «The maritime telegraph = Морська правда»

Газета “Морська правда” активно працює на інформаційному ринку з 2005 року. На протязі 15 років вона залишається затребуваною і популярною серед фахівців морської галузі. .Цільова аудиторія газети – моряки, студенти, викладачі ВНЗ, співробітники морських установ (порти, крюінги  та ін.).  Газета висвітлює новини  морської галузі, публікує статтї на історичну тематику, містить  багато рекламної інформації крюїнгових компаній та морських агентств.

Матеріали в газеті публікуються російською та англійською мовами.

Газета має наступні рубрики:  World news; Interesting; Жизнь в море; Важно; Have to know; Исторические факты; Безопасность;  Job exchange alphabetical arrangement; Hot vacancies.

  • Газета «Работник моря»

Газета “Работник Моря” – це галузевий  ресурс, що надає повну і об’єктивну інформацію про світ судноплавства. Газета пропонує читачеві актуальні, цікаві і різнопланові новини. Одне із завдань створення газети “Работник моря” – пропаганда роботи в морі, мета якої – залучити молодь в морську галузь, щоб виростити покоління кваліфікованих фахівців. Не менш важливе завдання – допомогти удосконалюватися і якісно розвиватися досвідченим морякам.

“Работник моря” представлений як всеукраїнською друкованою газетою, так і електронним новинним порталом.Рубрики газети: Законодательство; Судоходство; Обучение; Моряки; Пиратство; Происшествия; События; Экология.

Газета пропонує  багато інформації по працевлаштуванню командного та рядового складу та пропозиції кадетських програм.

Укладач:  бібліограф Ірина МОСЕЙЧЕНКО