Циклова комісія фізичного виховання та захисту України

Основна метою циклової комісії фізичного виховання є формування та розвиток у здобувачів освіти наступних компетентностей:

загальних:

  • Здатність до адаптації та дії в новій ситуації.
  • Уміння виявляти, ставити та вирішувати проблеми.
  • Здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт.
  • Визначеність і наполегливість щодо поставлених завдань.

фахових:

  • Здатність вчитися і бути сучасно навченим впродовж життя.
  • Дух підприємництва, здатність виявляти ініціативу.
  • Прагнення до збереження навколишнього середовища.

Головним завданням циклової комісії фізичного виховання є впровадження сучасних наукових і спортивних тенденцій у формування здорового способу життя молоді та формування у здобувачів освіти основ теоретичних знань, практичних і методичних здібностей з фізичного виховання, набуття здобувачами освіти досвіду в застосуванні здобутих цінностей впродовж життя в особистій, навчальній, професійній діяльності, в побуті та сім’ї.

Навчально-методична робота є одним з головних розділів роботи циклової комісії, яка передбачає організацію навчально-виховного процесу зі здобувачами освіти та підвищення кваліфікаційного рівня викладачів.

Робота та досягнення

Кожен викладач циклової комісії фізичного виховання керує своєю спортивною секцією та займається підготовкою команди коледжу до щорічної обласної Спартакіади, яка включає такі види спорту: настільний теніс, крос, волейбол, футзал, баскетбол, легка атлетика шахи та пляжний волейбол.

Переглянути
Бондар Денис Валерійович

Голова циклової комісії, викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст другої категорії, у 2015 році закінчив Херсонський державний університет за спеціальністю «Фізичне виховання», здобув кваліфікацію «Викладач фізичного виховання». У коледжі працює з 2015 року. Викладає дисципліни: фізична культура, фізичне виховання.

Постійно працює над розробкою та удосконаленням навчально-методичного забезпечення. Створив курси на електронній платформі Moodle для дистанційного навчання. Керує секцією з легкої атлетики та кросової підготовки, бере активну участь у підготовці курсантів та студентів до обласної Спартакіади.

Нагороди: Грамота від компанії «Marlow Navigation Ukraine», 2018 р.

Безлуцький Вадим Миколайович

Викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст першої категорії, у 2002 році закінчив Херсонський державний педагогічний університет за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура», здобув кваліфікацію «Вчителя фізичної культури і валеології. Керівник спортивних секцій, організатор туристичної роботи». У коледжі працює з 2003 року. Викладає дисципліни: фізична культура, фізичне виховання.

Викладач готує веслувальників на церемонію вшанування за загиблими за Незалежність України до щорічного заходу «Естафета морських поколінь». Нагороди: Майстер спорту України з плавання (посвідчення № 00963 від 1993 р.), Грамота ректора Херсонського державного морського інституту, 2009 р.

Бережна Наталя Валентинівна

Викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст вищої категорії, у 1993 році закінчила Ульяновський державний педагогічний інститут ім. І.М. Ульянова за спеціальністю «Фізична культура», здобула кваліфікацію «Вчитель фізичної культури». У коледжі працює з 2016 року. Викладає дисципліни: фізична культура, фізичне виховання.

Постійно працює над розробкою та удосконаленням навчально-методичного забезпечення дисциплін. Створила електронні курси на платформі Moodle для дистанційного навчання. Бере активну участь в підготовці здобувачів освіти до участі в обласних змаганнях з кросу. Має друковані праці.

Нагороди: Грамота від компанії «Marlow Navigation Ukraine», 2019 р.

Мальчик Сергій Вікторович

Керівник фізичного виховання, викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст вищої категорії, у 2006 році закінчив Херсонський державний університет за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Фізична культура», здобув кваліфікацію «Викладач фізичної культури, вчитель валеології. Керівник спортивних секцій, організатор туристичної роботи». У коледжі працює з 2016 року. Викладає дисципліни: фізична культура, фізичне виховання.

Постійно працює над розробкою та удосконаленням навчально-методичного забезпечення. Керує секцією з баскетболу. Бере активну участь у підготовці курсантів та студентів до обласної Спартакіади. Має друковані праці.

Нагороди: Почесна грамота голови Херсонського обласного відділення (філія) Комітету Фізичного Виховання та Спорту, 2019 р.; Подяка Міністерства освіти і науки України, 2019 р.; Грамота від компанії «Marlow Navigation Ukraine», 2020 р.

Пономаренко Олександр Володимирович

Володіє технологіями творчої педагогічної діяльності з урахуванням особливостей навчального матеріалу і здібностей здобувачів освіти, використовує їх у процесі викладання навчального матеріалу, що дає можливість творчо мислити і краще засвоювати матеріал. Велику увагу приділяє патріотичному вихованню молоді. Виконуючи обов’язки командира відділення загальноосвітньої підготовки, систематично проводить бесіди, позаурочні заходи з курсантами. Нагороди: Подяки ректора Херсонської державної морської академії, 2018 р.

Викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст. У 1995 році закінчив Харківський військовий університет за спеціальністю автоматизовані системи управління, здобув кваліфікацію інженер-кібернетик. У коледжі працює з 2013 року. Викладає дисципліну «Захист України».

Пучков Олександр Леонідович

Завідувач відділення загальноосвітньої підготовки, викладач загальноосвітніх дисциплін, спеціаліст першої категорії. У 1992 році закінчив Дніпродзержинський технікум фізичної культури; у 1998 році закінчив Херсонський державний педагогічний інститут за спеціальністю фізичне виховання, здобув кваліфікацію вчитель фізичного виховання та спортивно-масової роботи. У коледжі працює з 2009 року. Викладає дисципліну «Захист України».

Викладач постійно працює над вдосконаленням комплексу навчально-методичного забезпечення навчальної дисципліни. Велику увагу приділяє патріотичному вихованню молоді, у 2017 році організував та провів спортивні змагання з гирьового спорту. Нагороди: Грамота голови Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації, 2019р.